Spor

Malatya Büyükşehir'de mesleki eğitim

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı hizmet veren Mesleki Yeterlilik Kurumu, nitelikli iş gücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi dolayısıyla mesleki kurs düzenledi.

19 Mart 2021 Saat: 22:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 112 kez okunmuştur

Malatya Büyükşehir'de mesleki eğitim
Malatya Büyükşehir'de mesleki eğitim
MALATYA (İGFA)-  Malatya'da istihdam bağının güçlenmesi ve iş kazalarının en az indirgenmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptığı iş birliğiyle mesleki kurs düzenledi.
İlk etapta amaçlarının belge zorunluluğu olan mesleklerin icra edilmesine yönelik olduğunu ifade eden İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Sorumlusu Cemil Bayer, istatistiklere göre birçok mesleki belge zorunluluğu ile iş kazalarını yüzde 25 azaldığını söyledi. Amaçlarının başta belge zorunluluğu olan mesleklerini icra edenler olmak üzere tüm çalışanların mesleki yeterlilik sahibi olmaları olduğunu kaydeden Bayer, "Biliyoruz ki mesleki yeterlilik belgesi çoğaldıkça iş kazaları da azalacaktır. Sağlıklı bir Malatya ve Türkiye için önce İş Sağlığı ve Güvenliği diyoruz” dedi.
Sağlık ve Soysal Hizmetler Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürü Osman Gönültaş, bu tarz mesleki yeterlilik eğitimlerin çalışanlar için verimli olduğunu söyledi.  Düzenlenen kursa katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, kursiyerlere başarılar diledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Korbil Haber Sistemi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız